Home / Behandlinger / Orofacial Myofunktional Terapi

Orofacial Myofunktional Terapi

Hvad er orofacial myofunktionel terapi.

Orofacial myofunktionel terapi ( OMFT)

Et barn der ikke kan trække vejret gennem næsen bliver aldrig et sundt menneske til max funktion. Frie luftveje og vækst til en flot profil hænger uadskilligt sammen.
Som din orofacial myofunktionel terapeut, hjælper jeg dig til, at løsne stramt tungebånd og genetablering af korrekt funktion af musklerne omkring munden, hjælper dig til at finde vej til konstant nasal vejrtrækning, bevidsthed og fokus på din krops holdning til fire luftveje. Jeg hjælper dig til at træne tungen stærk og smidig, til at ligge tæt op i hele ganen til konstant næsevejertrækning om dagen, til at støtte af kæbeleddet og kropsholdning og guide din kæbes vækst.
Er der ikke konstant bevidst næsevejrtrækning om dagen, vil det aldrig være i det ubevidste om natten.
Næsevejrtrækning er vigtig for din krops aller vigtigste opgave om natten, nemlig at restituere.
Læs mere om hvorfor og hvordan næsevejrtrækning og nitrogenoxid og co2 har effekt på din immunitet og hele dit helbred. www.omft.dk

Hvad er egentlig et stramt tungebånd eller stramt læbesbånd?

Et stramt tungebånd kan opstå ved at tungen i en tidlig alder på har lagt sig ned i mundbunden og lagt sig passiv ned i hen. Det kan også være en medfødt anormalitet, der nedsætter mobiliteten i tungen eller læben. Frenum (det lille ligament under tungen) der dannes i tildigt fostertilstand, er en normal del af din anatomi og vildt nok koblet på et stort ligament der når helt ned i til dine fødder. Men den kan være for tyk, for kort eller fastgjort på et forkert sted. Defekte frenum fører til en begrænsning i bevægelsesområdet for tungen eller læben.

Hvad er de mest almindelige symptomer på stramt tunge og læbebånd?

Der er mange symptomer, som du måske vil blive overrasket over at høre der relaterer til dette stramt tungebånd.
Symptomerne er ikke kun tydelige i den tidlige spædbarn og i barndommen. Vores tunge fungerer hele livet, og nogle symptomer kan vises sig i en sen alder. Kun meget få steder i Danmark er man opmærksom på udfordringerne tilkobling på tunge som:
Ammeproblemer, mundånding, pladsmangeltil tænder i over og underkæbe, skæve tænder, dysfunktionel, synkebevægelse, dysfunktionel vejrtrækning, snorken, søvnapnø,
nakke spændinger, hovedpine, ørerproblemer, maveproblemer.
kæbeproblemer, tale problemer og meget mere.
Mere info her. www.omft.dk

Hvordan korrigeres et stramt tungebånd?

Et stramt tungenbånd og tungemuskler kan langt hen af vejen trænes smidig og stærk til at ligge stabilt oppe i hale ganen. En frigørelse af en tunge eller læbebånd, kaldet en frenektomi, kan dog være en nødvendighed. Men bør altid gøres sammen med OMFT træning før og efter, og forbindelse med noget kroparbejde som eks. osteopati, hvis du ønsker effekt efter at tungebåndet er løsnet, og at situationen ikke skal forværres eller kollapse.

Hvis patienten er en baby er amningen den bedste form for træning. Frenektomi som enten er et klip af tungebånd eller bliver skåret af laser, er en hurtig procedure, der udføres i tandstolen.
Kontakt mig endelig for info og for at få henvisning til en passende klinik der har sat sig ind i tungebånd og deres effekt og udfordringer, og har specialiseret sig i udføre frenektomi.

Sopfie Trine Svensson Jepsen

CV
Uddannelser:
1990-1994 Klinisk Tandtekniker
2014 Spirituelle Mentor
2015 Håndanalytiker
2016-2017 Orofacial Myofunktional Terapi

Kurser:
Kranie Sakral
Tandanalyse
Stresskonsulent

Ved bestilling at behandling eller information kontaktes jeg på 20259343 eller www.theheartsmiles.dk

Top