Home / Om os / Historie

Historie

Historie

Osteopatien har sit udspring i U.S.A, hvor Dr. Andrew Taylor Still i slutningen af det 19.århundrede udviklede filosofien og principperne.
Dr. Still udlagde osteopatens opgave som følgende: Bekæmpe lidelser i kroppen ved at arbejde med muskel-skeletsystemet. Osteopaten behandler kroppens knogler i kombination med de tilhæftende muskler, sener, ledbånd, led, og bindevæv.

I de sidste 100 år er behandlingsmetoden blevet udviklet til et særdeles effektiv behandlingssystem til at behandle smerter og skader i muskel-skelet systemet.

Dr. Still fandt ud af at kroppen fungerer som en helhed hvor alle strukturer påvirker hinanden og alle led skal kunne bevæge sig optimalt for at kroppen kan fungere optimalt. Hvis der er ”låsninger” og blokeringer nogle steder i kroppen vil det påvirke blodcirkulationen, venesystemet, lymfesystemet, immunforsvaret, nervesystemet, muskel-skeletsystemet, hjerne/rygmarvsvæsken og vejrtrækningen.
Osteopaten undersøger og tjekker alle led, muskler og hinder igennem i hele kroppen for at finde ud af om alle strukturerne fungerer og bevæger sig som de skal. Osteopaten tager også hinderne omkring organerne med i betragtning da disse har stor indflydelse på muskel-skelet systemet. F.eks. kan mave- og tarmproblemer give rygsmerter og ligeledes modsat da nerverne og hinderne fra disse organer har forbindelse til ryggens muskler og led.

Kiropraktik har sin oprindelse i osteopati, idet kiropraktikkens grundlægger var en af Dr. Andrew Taylor Stills tidligere elever. Han grundlagde kiropraktikken ud fra osteopatiens teknikker.

Top