Haderslevvej 48 – 6200 Aabenraa

Yin yoga

Fokus på styrke, balance og energi

Yin Yoga er en meget blid yogaform hvor du oplever eftergivenhed, fordybelse og stilhed.

Hvad er yin yoga?

Yin yoga er en yogaform der, som navnet angiver, nærer os med sin mere feminine tilgang til yoga. Yin yoga handler ikke om at oparbejde styrke og stærke muskler, men snarere om at spænde af, give efter og strække bindevævet, for derved at oparbejde en mere fleksibel krop med mere plads.

Vi befinder os oftest 3-5 minutter i en yin yogastilling. Det kan sammenholdt med andre yogaformer synes som lang tid, men når først man vender sig til det, føles det vidunderligt, at få lov at give slip og at have god tid til det.

Grundlæggende (og med lidt træning) sker der flere ting, når du giver efter i en Yin stilling

  • Du giver slip på din krop
  • Du giver slip på dit åndedræt
  • Du giver slip på dit sind
Når vi skal være 3-5 minutter (eller måske helt op til 10 minutter) i en stilling er vi nødt til at give slip på musklerne for at kunne give os hen og slippe spændinger og muskelaktivitet.

Når det sker og vi finder ro i stillingen og giver efter for tyngdekraften, vil åndedrættet falde mere til ro, så det bliver beroligende og nærende.
Når dine muskler slappes og dit åndedræt falder til ro, vil du mærke, hvordan du langsomt giver slip på dit sind.

Yin yoga består af omkring 25 stillinger, som alle virker dybt i vores krop fordi vi arbejder med bindevævet snarere end musklerne.
Yin stillingerne påvirker medianbanerne og energiflowet i kroppen og ud i organerne.

Mediterer du, men har svær ved at finde ro i din meditation, kan yin yoga være en rigtig fin praksis at have inden meditation.

Priser yin yoga

Behandler Yin yoga

Anne-Sofie Rolner Reese

Anne-Sofie Rolner Reese