Home / AsanaYoga

AsanaYoga

Yoga er et 5000 år gammelt træningssystem for krop og sind, der mere end nogensinde har noget at tilbyde. Yoga er ikke religiøst eller mystisk, men handler dybest set om at være tilstede i det man gør lige nu og – ikke mindst – at være tilstede med et overskud af energi og glæde.
Yoga virker på en gang afstressende og energigivende. Den er desuden styrkende og smidiggørende samt dybt regenererende. Skavanker som dårlig ryg, spændingshovedpine, fordøjelses- og søvnproblemer forebygges og afhjælpes ved regelmæssig praksis. Den enkeltes energi og modstandskraft øges. Mentalt vil man desuden opleve et bedre kendskab til sig selv og sine ressourcer samt en større oplevelse af indre ro.

Underviser:

Aviaaja Pregaard
Uddannet yogalærer i 2014
Jeg underviser en blanding af Hatha og Vinyasa yoga.

Undervisningen opbygning:

Timerne vil være en blanding af Hatha Yoga og Vinyasa Yoga. Det indebærer, at der arbejdes med dybe og intense stræk, der holdes i en lidt længere periode kombineret med mere flydende bevægelser, hvor stillingerne kommer i en et rytmisk flow uden pauser. Den røde tråd er koncentreret omkring åndedrættet.

På mine hold er alle velkomne, nybegyndere såvel som øvede – der er plads til alle.
I mine timer bestræber jeg mig på, at man får en pause fra hverdagen, og går fra timen med fornyet energi.

Type af yoga

Hatha yoga

Hatha yoga smidiggør kroppen og virker spændingsfrigørende. Vi arbejder med dybe og intense stræk, hvor stillingerne ofte gentages, og der bygges op til sværere variationer. Nogle øvelser kræver koncentration andre balance eller udholdenhed. Bevidst brug af åndedrætsøvelser bidrager til at give dig ro i sindet og stabiliserer dine følelser, idet ændringer af åndedrættets rytme indvirker positivt på nervesystemet.

Vinyasa yoga

Vinyasa yoga er en dynamisk og kraftfuld yogaform, hvor du arbejder med hele kroppen gennem en kombination af flydende bevægelser i et flow, og med et koncentreret åndedræt som den røde tråd.
Vinyasa yoga er fysisk mere udfordrende end Hatha yoga.
Stillingerne kommer i forlængelse af hinanden i et rytmisk flow uden pauser. Du oplever hurtigt en helt naturligt varme i kroppen og sved på panden.

 

Top