Haderslevvej 48 – 6200 Aabenraa

Zoneterapi

Hjælper dig med at få din krop i balance

zoneterapi påvirker vores organer til en bedre funktion, og styrke dermed kroppen til at opnå en optimal balance

Hvad er Zoneterapi

Vi mennesker er en sammensat organisme. Hvis noget ikke fungerer som det skal, bliver der ubalance. Resultatet er ofte sygdom, smerter, træthed og utilpashed.

Zoneterapi kan hjælpe til at genoprette kroppens egen balance.

Under og på fødderne findes et fuldstændigt kort over hele menneskekroppen. Hver del af kroppen har en zone på fødderne, som kaldes en reflekszone. Hvis der er ømhed i en reflekszone, hænger det ofte sammen med, at en del af kroppen ikke fungerer optimalt.

Ved at behandle de ømme reflekszoner med specielle trykkombinationer, kan zoneterapeuten påvirke organerne til en bedre funktion, og dermed styrke kroppen til at søge efter en optimal balance.

Efter undersøgelsen masserer zoneterapeuten fødderne varme og begynder at behandle reflekszonerne i fødderne.

Hvordan foregår en behandling med zoneterapi?

Den indledende behandling vil ofte begynde med en samtale, hvor zoneterapeuten danner sig et indtryk af klientens de symptomer og gener. Herefter vil zoneterapeuten undersøge klientens fødder for at vurdere spændinger og ømhed i reflekszonerne, da de dele af kroppen som ikke fungerer optimalt, ofte vil være ømme ved massage eller tryk under foden.

På baggrund af samtalen og undersøgelsen finder zoneterapeuten frem til, hvilke reflekszoner der skal behandles, hvorefter behandlingen begynder med massage og forskellige former for tryk på de udvalgte zoner. Trykket på foden justeres efter klientens smertetærskel.

Zoneterapeuten kan også vælge at benytte akupressur punkter og meridianbaner på hele kroppen.
Under selve behandlingen masserer zoneterapeuten føddernes under- og overside og skifter hele tiden mellem højre og venstre fod, da reflekszonerne gennemgås i en bestemt rækkefølge. Ved ømhed forsøger zoneterapeuten at massere smerten væk eller formindske den. Når ømheden er forsvundet, anses forstyrrelsen i den tilsvarende kropsdel for at være fjernet.

Behandlingen vil først og fremmest forbedre funktionen i de indre organer, der er knyttet til de pågældende reflekszoner på foden, men behandlingen vil også genoprette energibalancen i resten af kroppen.

Hvem kan behandles?

Alle kan behandles med zoneterapi, dvs. både spædbørn, børn og voksne. Jette har et efteruddannelseskursus, til behandling med zoneterapi til spædbørn.

Historie

Den amerikanske øre, næse-halsspecialist dr. William Fitzgerald betragtes som “fader” til den moderne zoneterapi. Den amerikanske massør Eunice Ingham som ”moder” til kortlægningen af de zoner, som danske zoneterapeuter arbejder med i dag. Det er dog den tyske heilpraktiker og sygeplejerske Hanne Marquardt, der har importeret behandlingsmetoden til Europa.

Priser Zoneterapi

Behandler Zoneterapi

Jette Sopie Kofoed

Jette Sopie Kofoed